Спорт

Тони Надал: Рафи ће бити тешко да надмаши Ђоковића по броју гренд слем титула

Стриц легендарног шпанског тенисера истиче да није тачно да његов братанац намерава да ускоро заврши каријеру
Тони Надал: Рафи ће бити тешко да надмаши Ђоковића по броју гренд слем титулаGetty © Cameron Spencer / Staff

Новак Ђоковић је недавним освајањем Аустралијан опена стигао до 10. трофеја у Мелбурну, 22. гренд слем титуле и првог места на АТП листи, због чега је поново све више оних који сматрају да је Србин најбољи тенисер свих времена.

За то време, Рафаел Надал је испао у другом колу, пао је на шесто место и поново мора да паузира због проблема са повредом. О тренутној борби за статус највећег у историји говорио је и његов стриц Тони Надал.

Некадашњи тренер шпанског тенисера истакао је да нису тачне приче да његов братанац планира да се у скорије време повуче и заврши каријеру.

"Он тренутно уопште не размишља о повлачењу. Друга је ствар шта о свему кажу лекари, да ли има више бола када игра или не. Моменат је и даље добар и ако је физички спреман, наставиће", рекао је Тони Надал.

Иако фаворизује свог братанца, и он је свестан да је тренутно Ђоковић у бољој позицији да каријеру заврши са више гренд слемова, не само зато што је годину дана млађи.

"На крају, јасно је да се ради о компликованој борби против великог шампиона какав је Новак Ђоковић. Тешко ће бити за Рафу да освоји више гренд слемова од Новака, јер је он свежији. Ипак, мислим да ће Рафа имати добре шансе на Ролан Гаросу и после тога. Видећемо шта ће бити", рекао је Тони Надал.

image