Спорт

Једини узео сет Ђоковићу, а сад га напада: Надал и Мбапе не могу, а само он може?

Енцо Куако очигледно сумња у повреду коју је Новак Ђоковић имао на Аустралијан опену, током њиховог сусрета у другом колу турнира
Једини узео сет Ђоковићу, а сад га напада: Надал и Мбапе не могу, а само он може?Getty © Mark Kolbe / Staff

Новак Ђоковић је прошле седмице освојио десети Аустралијан опен у каријери и у 36. години стигао до 22. гренд слема у каријери. Успео је то са само једним изгубљеним сетом на целом турниру, упркос повреди задње ложе која га је мучила у прва три меча у Мелбурну.

Но, једини човек који је тај сет узео Ђоковићу, Француз Енцо Куако, не верује да је све било баш тако по питању повреде Србина.

И док су многи стали у одбрану Ђоковића по питању неоправданих оптужби да је лажирао повреду, Куако је у једном интервјуу рекао да није убеђен у оно што је Новак говорио јавности о својој повреди.

"Тешко је одговорити, први пут сам играо с њим. Између ТВ-а и реалности, нема много разлике. После је рекао да има ту повреду, велику повреду, многи борбени спортисти повређени не могу да наставе. Надал се повредио, више није могао да трчи. Мбапе је био ван терена две недеље. А то су највећи спортисти, не они који немају приступ најбољој опреми и бризи. Тешко је поверовати да само један човек на свету то може“, рекао је у разговору за "Тенис Акту" и додао:

"Мени су у Француској увек говорили да се не истежем кад сам повређен, а видео сам да се Новак све време истезао. Рекао сам себи: ’Или у Србији имају неки нови метод или је ово чудно…’ Он има своје људе, ја сам далеко од свега тога да судим о аутентичности, али истина је да је у то тешко поверовати.“

Њихов меч је завршен у корист Ђоковића резултатом 6:1, 6:7 (5-7), 6:2, 6:0, а Куакоу је драго што је барем намучио потоњег шампиона.

"Радује ме то што смо сет и по били равноправни. Када пролазиш кроз ходник на Род Лејвер арени и видиш да је девет пута узимао титулу… Ја ни турнир на свом Маурицијусу не бих могао десет пута да освојим", закључио је 27-годишњи Куако.

image