Спорт

Звезда искалила бес на "змајевима"

Актуелни шампион преболео кикс на отварању пролећног дела шампионата и бес искалио на "змајевима"
Звезда искалила бес на "змајевима"© FK Crvena zvezda

Фудбалери Црвене звезде остварили су убедљив тријумф над екипом Вождовца (6:0) на отварању суботњег програма 21. кола Суперлиге Србије.

Црвено-бели су на најбољи могући начин реаговали на кикс из претходне рунде, када су ремизирали 1:1 са Војводином, па већ у првом полувремену дуела на на "крову" решили питање победника.

Екипи коју води Милош Милојевић посао је био знатно олакшан већ од 14. минута, када је Матеја Ђорђевић скривио једанаестерац и у тој ситуацији зарадио директан црвени картон.

Он је у петерцу оборио Александра Пешића и спречио га да постигне погодак. Судија Дејан Трифковић му је прво показао жути картон, али је после гледања снимка променио одлуку и извадио црвени.

"Змајеви" су остали са играчем мање, пенал је сигурно реализовао Гејлор Канга и од тог тренутка кренуо је кошмар домаћина.

У следећих неколико минута Звезда је постигла још два брза гола – прво је Осман Букари искористио лепо додавање Канге, да би Александар Катаи дивну асистенцију Мирка Иванића претворио у нови погодак и, извесно, потврдио тријумф свог тима.

Нису се гости зауставили у наставку, па је до првенца стигао и аргентински дефанзивац Алекс Виго, након одбитка.

До краја сусрета у листу стрелаца уписали су се Кингс Кангва, односно и Мирко Иванић, који је поставио коначан резултат.

Звезда је на првом месту на табели са 57 бодова, девет више од Партизана уз утакмицу више.

Вождовац је седми тим Суперлиге са 34 бода.

У другој утакмици истог термина ТСЦ је лако изашао на крај са крушевачким Напретком – 2:0.

Standings provided by Sofascore
image