Спорт

Обрадовић после победе Партизана: Срећан сам јер смо тренирали са осам играча

Црно-бели су савладали Бајерн у Минхену, што је била њихова четврта победа у низу у Евролиги
Обрадовић после победе Партизана: Срећан сам јер смо тренирали са осам играча© Euro

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да је задовољан победом црно-белих на мечу против Бајерна у 24. колу Евролиге.

Партизан је у четвртак увече у Минхену славио 82:71. Ово је био четврти узастопни тријумф београдског тима у Евролиги.

"Свака утакмица у Евролиги је важна за нас. Имали смо неколико проблема пре утакмице. Јоанис Папапетру чак није ни могао да путује са нама и тренинг смо радили са само осам играча. Зек Ледеј, Ален Смаилагић и Урош Трифуновић су се осећали веома лоше и остали су у хотелу. Желим да захвалим свим тим момцима што су пронашли енергију да помогну тиму да играју утакмицу вечерас. Желим да честитам мом тиму, јер верујем да смо одиграли веома добру утакмицу, поготово на крају друге и треће четвртине. Видела се разлика", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Он је подсетио да је Бајерн играо без веома важних кошаркаша.

"Знам колико је тешко када вам фали један играч, а могу само да замислим колико је Андреи Тринкијерију било тешко да игра много утакмица без, вероватно, кључних играча. Веома сам срећан што смо изборили победу и наравно морам да споменем невероватну подршку коју смо имали од наших људи, хвала им. Прате нас свуда, овде је била веома добра атмосфера и желим да захвалим људима из Бајерна на гостопримству пре и током утакмице", додао је Обрадовић.

Партизан ће у наредном колу на свом терену играти са Фенербахчеом. Тренер Бајерна Андреа Тринкијери је навео да је Партизан у овом тренутку у најбољој форми у Евролиги.

"Рекао бих да смо на крају друге и треће четвртине изгубили меч, то су били кључни моменти. На нерешеном резултату ми правимо четири фаула у нападу заредом и шест слободних бацања им уручујемо као поклон, па смо били бољи у трећој четвртини и нисмо могли да играмо у нападу како треба. Недостаје ми неколико играча, али верујем да можеш да правиш фаулове и кад немаш 25 играча. Мучили смо се, па смо били добри и све је то део овог лудог такмичења. Честитао бих Партизану на победи", навео је тренер Бајерна.

Он је истакао да црно-бели имају најбоље навијаче на свету.

"Знам шта значи играње за Партизан и пред њиховим навијачима, а већ смо играли у Арени и сад да ли смо били изненађени? Нисмо. Партизан има најбоље навијаче на свету, где год да оду изгледа овако", тврди Тринкијери.

image