Спорт

Надал забринуо навијаче - отказао још један турнир, пропушта и Индијан Велс?

Шпански тенисер и даље има проблема са повредом кука и нећемо га гледати на теренима ни у наредних неколико седмица, можда чак и читавих месец дана
Надал забринуо навијаче - отказао још један турнир, пропушта и Индијан Велс?Getty © Cameron Spencer / Staff

Није 2023. година почела онако како је Рафаел Надал прижељкивао. Као бранилац трофеја на Аустралијан опену испао је већ у другом колу, титулу је освојио његов највећи ривал Новак Ђоковић, а сада је стигао нови проблем.

Због повреде кука коју је тада доживео, Надал се још није опоравио и био је приморан да откаже учешће на још једном такмичењу.

Шпански тенисер је недавно већ морао да откаже учешћа на турнирима у Дохи и Дубаију, а како ствари стоје, под великим је знаком питања и његов наступ на мастерсу у Индијан Велсу.

Разлог је Надалово повлачење са егзибиције у Лас Вегасу, где је у "МГМ арени" требало да се 5. марта сусретне са земљаком Карлосом Алкаразом.

"Веома сам тужан што нећу моћи да дођем у Лас Вегас и играм на овом сјајном догађају са Карлосом у МГМ Гренд Гарден арени. Нажалост, мој процес опоравка је такав да није могуће да тада будем спреман да заиграм. Надам се да ћемо наћи неки други датум да славимо овај догађај и забавимо се. Захалио бих се навијачима и организаторима који су били у контакту са мном све време, показивали подршку и имали велико разумевање за мене", објавио је Надал.

Мастерс у Индијан Велсу стартује само неколико дана после тог догађаја у Лас Вегасу, тако да се чини да расту шансе да Надал пропусти и први мастерс у сезони.

image
VV inauguration
banner