Спорт

"Лане" Јовановић подржао Видића: Зашто се врше стравични притисци против Немање?

Некадашњи репрезентативац Србије јасно је стао уз свог некадашњег саиграча уочи избора за место председника ФСС
"Лане" Јовановић подржао Видића: Зашто се врше стравични притисци против Немање?© Antonio Ahel/ATAImages

Прослављени некадашњи репрезентативац Србије Милан Јовановић истакао је да би Немања Видић био одличан избор за председника Фудбалског савеза Србије.

Легендарни капитен Манчестер јунајтеда бориће се за место првог човека српског фудбала са Драганом Џајићом, званично најбољим српским фудбалером 20. века.

Избори су заказани за 14. март, а Јовановић у први план избацује квалитете које поседује Видић.

"Немањин највећи плус су људски квалитети и вредности које брани у приватном животу: поштење, честитост, озбиљност, одговорност, борбеност… Са свим тим елементима смо у дефициту у нашем спортском амбијенту. Видић би донео ауторитет и интегритет. То је база око које се могу решавати кључни проблеми. Такође, оно што је важно је да би коначно наше младе генерације и играчи могли да се индентификују са истинским фудбалским идолом", рекао је Јовановић за "Спортклуб" и додао:

"Нису нам потребне поделе, нити пребројавања. Доминантан утисак – да се ствара атмосфера да је једино важно да Видић не буде председник – дубоко ме разочарао! То ми звучи као логичка перверзија, или ми се тако чини. Мене као његовог колегу, или навијача једино занима зашто се све то ради. Зашто се врше стравични притисци, зашто се комбинује да само Видић не буде председник", рекао је популарни "Лане", који је истакао да "уопште није важно ко је противкандидат Видићу и да је жалосно да било ко треба да лобира за њега".

image