Спорт

Јокића "израњавали" па победили - Србин и Денвер немоћни у НБА дербију

Мемфис је славио против Нагетса у окршају два најбоља тима Западне конференције
Јокића "израњавали" па победили - Србин и Денвер немоћни у НБА дербију© Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

У ноћи између суботе и недеље одиграна је дерби утакмица у Западној конференцији НБА лиге, а Денвер није успео да савлада Мемфис у судару тимова који желе да заврше на првом месту пред почетак плеј-офа - 94:112.

Гризлиси су на овом сусрету поштено "изуједали" Николу Јокића, пошто двоструки МВП није успео да оствари бољи учинак од за њега скромних 15 поена, 13 скокова и три асистенције.

Јокић није био на свом препознатљивом нивоу, а велике заслуге за то иду агресивној одбрани Мемфиса. Толико да је српски центар добио велику расекотину на левој надлактици, због чега је и морао да напусти игру како би му је лекарски тим санирао.

И због тога, али и чињенице да је Мемфис већ на полувремену имао 24 поена предности, Мајк Мелоун је проценио да би прва звезда Нагетса требало више да одмори и буде спреман за наредне сусрете. Гризлиси су у једном тренутку имали и 30 поена предности, али је Денвер успео да ублажи пораз.

Најефикаснији у тиму Мемфиса били су Џа Морант са 23 и Тајус Џоунс са 17 поена. У Денверу је Јокић био предводник, Џеф Грин је додао 12 поена, а Кристијан Браун и Кентавијус Калдвел Поуп по 11.

Денвер је и даље убедљиво први на табели Западне конференције, али и Мемфис се полако приближава Нагетсима.

image
VV inauguration
banner