Спорт

Шпанци открили - Меси ће бити проглашен за најбољег фудбалера у 2022.

"Мундо депортиво" наводи да је све јасно по питању избора ФИФА
Шпанци открили - Меси ће бити проглашен за најбољег фудбалера у 2022.Getty © Lars Baron / Staff

Аргентински репрезентативац и члан Пари Сен Жермена Лионел Меси биће проглашен за најбољег играча у 2022. години у избору Међународне фудбалске федерације (ФИФА), објавио је шпански "Мундо депортиво".

Новинар "Мундо депортива" Франсеск Агилар подсећа да ће награда за најбољег фудбалера света "ФИФА Бест" бити додељена у понедељак на свечаној церемонији у Паризу, која ће почети у 21.00. Међутим, Агилар тврди да је већ познато да ће аргентински фудбалер добити признање за најбољег играча света.

Иако су још у конкуренцији нападач Реал Мадрида Француз Карим Бензема и још један члан ПСЖ-а Килијан Мбапе, Меси ће стићи до награде пошто је са Аргентином прошле године освојио титулу на Светском првенству у Катару, као и титулу шампиона са ПСЖ-ом у француском првенству.

Мбапе је такође освојио првенство Француске, док је са националним тимом "триколора" био вицешампион света на Мундијалу у Катару. Мбапе је уједно био и најбољи је стрелац Мундијала. Бензема је са Реалом освојио Лигу шампиона и Ла Лигу, а француски нападач је актуелни власник "Златне лопте".

Шпански медији наводе да је ФИФА замолила да сви кандидати присуствују свечаној церемонији у Паризу. Награду "ФИФА Бест" за 2021. годину освојио је Пољак Роберт Левандовски.

image