Спорт

Барселонин велики кикс у борби за титулу, Бабић и Алмерија историјски славили

Фудбалери Алмерије савладали су на свом стадиону екипу Барселоне са 1:0 у мечу 23. кола Ла Лиге. Био је ово први тријумф Алмерије над Барселоном у међусобним дуелима
Барселонин велики кикс у борби за титулу, Бабић и Алмерија историјски славилиGetty © Aitor Alcalde

На највећем досадашњем испиту у борби за титулу у домаћем шампионату ове сезоне, Барселона је забележила неочекивани пораз.

Алмерија је први пут у клупској историји уписала победу над "Блауграном".

Волела је Барселона увек да игра и побеђује Алмерију, пошто је уписала девет победа и два ремија уз гол разлику 23:3, али овога пута то није био случај.

Обриси пораза каталонског клуба од Јунајтеда у Лиги Европе, могли су се видети и у Андалузији, што је Алмерија знала да казни.

Безопасну и бездиједну игру гостију, домаћи тим искористио је у 24. минуту.

Након избијене лопте, потрчали су фудбалери Алмерије у контру, направили ситуацију у којој је Траоре један на један са противничким дефанзивцем, што је маестрално искористио, пошто је "закуцао" лопту од пречку гола на којем је стајао Тер Штеген.

По први пут од како су се вратили са паузе због Светског првенства, Ћавијеви изабраници су се суочавали са ситуацијом у којој губе у домаћем првенству.

Алмерија је направила својеврсни зид и блок испред свог гола, за који "Блауграна" није имала решење и начина да га пробије.

Покушавали су Феран, Левандовски, Аларкон и Араухо, али нису превише имали домаћи навијачи разлога да стрепе по свој гол.

Фантастичан меч одиграо је повремени српски репрезентативац Стефан Бабић, који је свих 90 минута провео на терену, командујући одбраном победничког тима.

Алмерија се до краја меча успешно одбранила и тако спречила Барселону да стекне десет бодова предности на лидерском месту на табели.

Каталонски тим тако није искористио реми Реала и Атлетика (1:1) у мадридском дербију у 23. колу Ла Лиге.

Ово је био тек други пораз Барселоне у домаћем првенству, а претходни је био у првом "Ел класику" ове сезоне.

Са друге стране, Алмерија је освојеним бодом изашла из зоне испадања.

У осталим данашњим утакмицама, Билбао је поражен на свом терену од Ђироне са 3:2, а Селта је победила Ваљадолид са 3:0.

image