Спорт

Барселонини пехови се настављају, Левандовски ван терена две недеље

Пољски нападач Роберт Левандовски, доживео је повреду мишића због које неће бити на располагању тренеру Ћавију барем две недеље, пренео је каталонски клуб
Барселонини пехови се настављају, Левандовски ван терена две недељеGetty © Fran Santiago

Осим пораза од Алмерије у домаћем првенству, у мечу у којем је пропустила да стекне десет бодова предности у односу на мадридски Реал, Барселона је добила нове главобоље.

Наиме, како преноси Релево, најбољи стрелац "Блаугране" Роберт Левандовски, доживео је повреду мишића у мечу са Алмеријом, због које ће са терена бити одсутан барем две недеље.

Убрзо је податак о повреди потврдила и Барселона, која наравно није навела тачан датум повратка.

То значи да пољски нападач неће бити у конкуренцији за први "Ел Класико" у Купу Краља, као и мечеве са Валенсијом и Атлетик Билбаом и лигашки окршај са Реал Мадридом.

Шпански медији додају да ће у Барселони учини све што могу да оспособе свог најбољег нападача за реванш меч Купа, у којем је Барселона домаћин Реалу.

Муке за тренера Ћавија се тако повећавају, пошто већ од раније не може да рачуна на повређене Дембелеа, Фатија и Педрија, а уз то ће Гави морати у наредном лигашком мечу да одради суспензију.

Левандовски је на 30 мечева у свим такмичењима ове сезоне постигао 25 погодака, уз шест асистенција.

image