Спорт

После Самарџића, Србија кренула и по звезду Ливерпула!

Као експлозија је у петак увече одјекнула вест да је Лазар Самарџић изабрао да наступа за "орлове", а у фудбалску Србију могла би да стигне нова "бомба"
После Самарџића, Србија кренула и по звезду Ливерпула!Getty © Michael Regan

Самарџић, везиста Удинезеа рођен 2002. године, прошао је све младе категорије репрезентације Немачке, јесенас је такође играо за своју родну земљу, али ће ипак понети дрес "А" репрезентације Србије.

То је потврдио Фудбалски савез Србије (ФСС) који је, ако је веровати шпанској "Марки" одмах кренуо у нову мисију.

Челници савеза желе да приволе младу звезду Ливерпула Стефана Бајчетића да одустане од жеље да игра за Шпанију и постане део "орлова".

Син Срђана Бајчетића, некадашњег фудбалера Црвене звезде, од почетка сезоне је стандардан у екипи Јиргена Клопа.

Доказао се у Премијер лиги, потом је био један од бољих појединаца у дебаклу од Реал Мадрида у Лиги шампиона (5:2), али се очекује да игра за "црвену фурију".

Мајка му је Шпанкиња и већ је носио дрес кадетске и омладинске репрезентације.

"Челници и тренери у Фудбалском савезу Шпаније предузимају све неопходне кораке како би се Бајчетић, везиста Ливерпула, дефинитивно одлучио за репрезентацију Шпаније", пише "Марка".

Шпанци су интензивирали преговоре са 18-годишњим момком јер је ФСС кренуо у офанзиву и жели да га, преко оца Срђана, убеди да промени мишљење.

"Фудбалски савез Србије врши максималан притисак како на оца, бившег фудбалера Селте, тако и на самог фудбалера, да се већ у марту одазове у сениорски тим."

"Али чини се да је Бајчетић одлучио да игра за Шпанију. Уосталом, прошлог августа је дебитовао за У19 тим Шпаније."

Шпанци пишу да одлука није коначна, али да је ближе земљи у којој је рођен.

"Ово није коначно, иако је играч дао реч Шпанији. Мора се имати на уму да фудбалер има двојно држављанство. Рођен је у Вигу, изгледа да му је јасно да његова будућност лежи у шпанском тиму", закључује "Марка".

Бајчетић је ове сезоне уписао 22 наступа за "црвене" у свим такмичењима и постигао један гол.

image
VV inauguration
banner