Спорт

Гвардиола "пецка" Јунајтед: Морају да потроше још новца ако мисле да освоје Премијер лигу

Јунајтед је стигао до првог трофеја после скоро пуних шест година
Гвардиола "пецка" Јунајтед: Морају да потроше још новца ако мисле да освоје Премијер лигуGetty © Getty Images / Staff

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да Манчестер јунајтед мора да потроши још новца на појачања да би освојио титулу у Премијер лиги, преносе британски медији.

"Црвени ђаволи" су освојили Лига куп Енглеске, пошто су у недељу у финалу победили Њукасл 2:0.

"Честитам Јунајтеду и Њукаслу, одиграли су занимљив меч. Пре или касније су морали да освоје нешто, зар не?", рекао је Гвардиола.

Британски новинари су питали Гвардиолу да ли Манчестер јунајтед може да постане озбиљан кандидат за титулу у Премијер лиги.

"Ако потроше више новца, да! Они нису потрошили довољно новца, зар не? Све је то нормално. Јунајтед је сада у позицији у којој би требало да буде. Чињеница је да смо Ливерпул и ми остварили невероватне успехе. Када сам дошао у Сити, мислио сам да би Јунајтед увек требало да буде у врху енглеског фудбала. Ерик тен Хаг ради добар посао", додао је менаџер Манчестер ситија.

"Грађани" су Лига куп Енглеске освајали узастопно од 2018. до 2021. године.

"Сећам се када смо ми први пут освојили Лига куп. Сви смо били узбуђени, играчима и стручном штабу је то била новост. Када смо четврти пут у низу освојили Лига куп, било је: Ок, још један обичан посао", закључио је Гвардиола.

Манчестер сити ће у уторак од 21.00 гостовати Бристолу у осмини финала ФА купа.

image