Спорт

Кина представила Јанковића: Циљ је пласман на Мундијал 2026. године

Српски стручњак Александар Јанковић представљен је у Пекингу као нови селектор фудбалске репрезентације Кине
Кина представила Јанковића: Циљ је пласман на Мундијал 2026. годинеGetty © Srdjan Stevanovic

Некадашњи тренер Црвене звезде се у Kини налази од 2018. године и прошао је кроз неколико селекција - прво је био ангажован у У19, па је две године провео у У20 тиму, а последње две године радио је као селектор У23.

"За пет година добре комуникације са ФС Кине стекао сам поверење и наду да ће се у будућности остварити бољи резултати. Као тренер који живи на терену могу да кажем да припреме почињу данас. У протекле четири године био сам селектор репрезентације до 23 године. Нисам само гледао играче те старосне доби, него сам пажљиво гледао мечеве кинеске лиге. Стекао сам увид и стекао информације о кинеским репрезентативцима", изјавио је Јанковић на конференцији за медије.

Јанковић се осврнуо на циљеве репрезентације у наредном периоду.

"Морамо да поставимо јасан циљ, а то је да дамо све од себе да се пласирамо на турнир 2026. године. Као члан стручног штаба Радомира Антића био сам учесник Мундијала у Јужној Африци. Када је он добио црвени картон против Аустралије, предводио сам српским тим на неким мечевима. Са 39 година сам имао селекторско искуство. Очекујем да ми то помогне да селекцију Кине подигнем на виши ниво", закључио је Јанковић.

Kина је до сада само једном учествовала на Светском првенству, и то 2002. године са Бором Милутиновићем. 

image
VV inauguration
banner