Спорт

Хрват прозвао српског играча: Ја не могу да га претворим у фудбалера, не поштује спорт

Немања Радоњић претрпео је велике критике након што је по уласку у игру на мечу против Јувентуса после само 14 минута био замењен од стране Ивана Јурића
Хрват прозвао српског играча: Ја не могу да га претворим у фудбалера, не поштује спортGetty © Alessandro Sabattini / Stringer

Фудбалери Јувентуса савладали су Торино у градском дербију 4:2 у уторак увече, а на терену су се у једном тренутку нашла чак петорица српских фудбалера.

И док су Филип Костић на једној, а Иван Илић на другој страни успели да забележе по асистенцију, Немања Радоњић се није тако добро провео, пошто је српски офанзивац био мета жестоких прозивки његовог тренера, хрватског стручњака Ивана Јурића.

Радоњић је изнервирао свог тренера Јурића, толико да га је овај заменио само 14 минута након што га је увео у игру у 60. минуту утакмице. Био је љут због начина на који је играо у градском дербију и чињенице да није поштовао инструкције које му је задао ригорозни тактичар.

Након овог "понижења" Радоњића и извођења из игре после само 14 минута, Јурић је поручио да од њега није успео да направи фудбалера.

"Тешко ми је да разумем ове ствари, по мом мишљењу - он уопште не поштује овај спорт. Постоје ствари које мораш да радиш, а ти уђеш и радиш супротно - значи ниси у утакмици. Тај момак има таленат, али за шест месеци заједничког рада нисам могао да га претворим у фудбалера. Код корнера мораш да будеш обазрив и присутан. Може то да се заврши и добро и лоше, али мораш да будеш ту. Некада се извучеш због тога, али данас смо ми платили", завапио је бесни Хрват који је познат по томе да не трпи било какве "глупости" својих играча.

Но, на конференцији за медије, Јурић је био умеренији у својим коментарима на рачун Радоњића.

"Мислим да није малициозан већ једноставно не разуме. Имате играче попут Влашића који су максимално присутни на терену. А имате и играче који не схватају тако озбиљно неке ствари. Неће бити никаквих последица за Радоњића. Он је имао спектакуларну недељу на тренинзима и сви смо мислили да може да направи разлику када уђе. Зато смо и разочарани", рекао је Јурић.

image
VV inauguration
banner