Спорт

Ђоковић против Медведева у петак од 16.00: Очекујем добар меч

Српски тенисер је савладао Хуберта Хуркача и у полуфиналу га чека далеко тежи изазов
Ђоковић против Медведева у петак од 16.00: Очекујем добар мечGetty © Sarah Reed / Stringer

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић изјавио је да очекује добар меч против Руса Данила Медведева у полуфиналу АТП турнира у Дубаију.

Ђоковић се у четвртак пласирао у полуфинале турнира у Дубаију, пошто је победио Пољака Хуберта Хуркача 6:3, 7:5. Ово је био пети међусобни дуел српског и пољског тенисера и пети тријумф Ђоковића.

"То што знам како да играм против Хуркача ми не гарантује победу сваки пут. Наравно да добро познајем његову игру, ту је већ неколико година. Игра најбољи тенис на брзим подлогама. Има један од најбољих, најубитачнијих сервиса на Туру. Кад је у ритму, као што је био већи део другог сета данас, заиста му је тешко вратити сервис и ући у размену. Веома брзо добија своје сервис гемове", рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре.

Најбољи тенисер света је истакао да је на овом мечу нашао свој ритам сервиса и додао да је стрпљиво чекао прилике.

"Кад су се појавиле, искористио сам их. Неколико брејк лопти сам промашио у 11 гему, али сам коначно одиграо сјајан поен на петој брејк лопти, тим бекхендом уз линију. У целини, веома сам задовољан, у тим моментима под притиском и како се осећам сваког дана. Осећам се све боље, такође боље ударам лоптицу, а и физички сам добро", додао је Ђоковић.

Медведев је изборио полуфинале пошто је савладао Хрвата Борну Ћорића 6:3, 6:2. Србин и Рус одиграли су 13 међусобних дуела у каријери, а Ђоковић води 9:4 у победама.

"Данил је један од најбољих играча на свету последњих пет година. Победник је гренд слема, бивши број један. Његов квалитет је јак поготово када морате да се суочите са њим на тврдој подлози. Играли смо доста пута. Знам шта могу да очекујем, гледао сам како игра. У серији је, осваја турнире, мислим да је још један узео пре Дубаија, нисам сигуран. Ни ја нисам имао лошу серију, тако да смо обојица у доброј форми и надам се добром мечу", истакао је српски тенисер.

Ђоковић је признао да још није добио одговор од америчких власти да ли може да игра на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију.

"Хајде да видимо какав ће бити одговор, онда ћу кренути одатле. Фокусираћу се до краја на турнир у Дубаију, видећемо шта ће да буде после. Повући ћу се са турнира пре жреба ако ми не буде дозвољено да играм", истакао је српски тенисер.

Меч између Ђоковића и Медведева неће почети сутра пре 16.00 часова. У првом полуфиналу играће Рус Андреј Рубљов и Немац Александар Зверев.

image