Спорт

Иванишевић: Ђоковић није одустао од Мајамија

Тренер светског броја један Новака Ђоковића, Горан Иванишевић, каже да најбољи светски тенисер није одустао од учешћа на турниру у Мајамију
Иванишевић: Ђоковић није одустао од МајамијаGetty © Francois Nel

Ђоковић, који је један од најистакнутијих спортиста невакцинисаних против вируса ковид 19, прошлог месеца је поднео захтев влади САД за специјалну дозволу да игра на АТП Мастерс турнирима у Индијан Велсу и Мајамију.

За Индијан Велс дозволу није добио, док се још увек чека одлука америчких власти за турнир у Мајамију.

"Није се одустало од Мајамија. То је њему у глави, жели да игра. Ја бих волео да га пусте, било би то добро и за њега и за тенис, али није смак света и ако га не пусте. Главно је да ћемо знати брзо, па да можемо да направимо план. Технички, не знам колико је то најбоље решење за припрему на шљаци, мада је он освајао Монте Карло и када је играо у Индијан Велсу и Мајамију. Све зависи од Новака, ако је спреман у глави и ако је у режиму рада 'фајтера', као у Аустралији, онда је све могуће", изјавио је Иванишевић за Спортклуб.

Гувернер Флориде Рон Де Сантис позвао је председника САД-а Џоа Бајдена да дозволи најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу да наступи на мастерсу у Мајамију.

image
VV inauguration
banner