Спорт

Циципасов дебакл - хтео Новаков трон, а доживео бламажу у Индијан Велсу

Грчки тенисер је на првом мастерсу у сезони претрпео болан пораз већ у свом првом сусрету на турниру
Циципасов дебакл - хтео Новаков трон, а доживео бламажу у Индијан ВелсуGetty © Harry How / Staff

На мастерсу у Индијан Велсу ни ове године нема Новака Ђоковића, а како ствари стоје, сада су још мање шансе да ће након америчке турнеје Србин добити наследника на месту најбољег тенисера света.

Један од двојице играча који су могли да преотму светски трон Ђоковићу завршио је учешће на самом старту - Стефанос Циципас доживео је тежак пораз од Џордана Томпсона.

Циципас је у Калифорнију стигао знајући да ће постати најбољи играч света ако освоји и Индијан Велс и потом турнир у Мајамију, али мало је рећи колико је био далеко од таквог историјског подвига.

Грчки тенисер је од Томпсона изгубио 2:1, по сетовима 7:6, 4:6, 7:6 и тако као други носилац испао већ у свом првом мечу на турниру. Томпсон је тако наставио са сјајним резултатима, пошто је у првом колу елиминисао Гаела Монфиса.

За то време, Данил Медведев је показао да ће он бити један од главних кандидата за титулу. После освајања Ротердама, ДОхе и Дубаија, стигао је до 15. узастопне победе, савладавши Брендона Накашима 2:0, по сетовима 6:4, 6:3.

Међу изненађењима у другом колу су и порази Дениса Шаповалова и Матеа Беретинија, од којих су бољи били Иго Умбер, односно Таро Данијел.

image