Спорт

Гвардиола: Манчестер ситију се суди само по резултатима у Лиги шампиона

Шпанац је очито под притиском уочи реванша осмине финала најјачег европског такмичења
Гвардиола: Манчестер ситију се суди само по резултатима у Лиги шампионаGetty © Clive Rose / Staff

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола признао је да заједно са играчима трпи огроман притисак да енглески клуб мора да освоји Лигу шампиона, преносе британски медији.

Манчестер сити ће у уторак на свом терену дочекати Лајпциг у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона. У првом мечу било је 1:1.

"Освајање Лиге шампиона одредило би мој стаж у Манчестер ситију у очима јавности, али ја се не слажем са тим. Нама се суди према резултатима у том такмичењу. После моје прве утакмице у Лиги шампиона, питали су ме да ли сам дошао да освојим такмичење. Да сам тренер Реала, схватио бих то. Колики год напредак да направимо, неће се променити очекивања људи", рекао је Гвардиола на конференцији за медије у Манчестеру.

Менаџер "грађана" је истакао да је ово тешка сезона за Кевина де Брујнеа.

"Ово је тешка сезона за све нас, па и за мене. Има ту доста фактора, један од њих је и то што је Светско првенство одиграно у децембру. Не могу ја да постижем голове за Де Брујнеа, он има квалитет да то уради. Верујем да ће му једноставне ствари помоћи да игра боље", додао је Гвардиола.

Он је навео да очекује боље игре од норвешког нападача Ерлинга Халанда.

"Важно је да знате да не волим кад играчи само постижу голове из казненог простора. Да, то је важно и желимо да Ерлинг то ради, али ако је далеко од противничког гола, желимо да буде активан. Напредовао је, али може он још боље", рекао је Гвардиола.

image