Спорт

Мартинез не жели да се одрекне Роналда – Кристијано поново у дресу Португалије

Иако се очекивало да ће после неуспеха на Светском првенству у Катару завршити репрезентативну каријеру, најбољи португалски фудбалер поново добио позив
Мартинез не жели да се одрекне Роналда – Кристијано поново у дресу ПортугалијеGetty © Alex Pantling

Селектор репрезентације Португала Роберто Мартинез објавио је списак на којем је 26 играча на које рачуна за утакмице са Лихтенштајном и Луксембургом у квалификацијама за Европско првенство.

Мартинез је на окупљање позвао и Кристијана Роналда.

"Срео сам се са свих 26 играча који су били у Катару. Важно је да причамо, да видим њихову посвећеност. А, Роналдо је веома посвећен фудбалер", почео је Белгијанац.

"Ово је моја одлука. Он може да нам донесе искуство, јако је битна особа за тим. Не интересују ме године. Кристијано има особине победника и желим да то пренесе на остале играче. Што се тиче статуса, има исти као и сви остали у тиму."

На Мартинезовом списку се налазе:

Голмани: Диого Коста (Порто), Жозе Са (Вулверхемптон) и Руи Патрисио (Рома)

Одбрана: Диого Далот (Манчестер јунајтед), Жоао Кансело (Манчестер сити), Данило Переира (ПСЖ), Пепе (Порто), Рубен Дијас (Манчестер сити), Антонио Силва (Бенфика), Гонсало Инасио (Спортинг), Диого Леите (Унион Берлин), Нуно Мендеш (ПСЖ) и Рафаел Гереиро (Дортмунд)

Везни ред: Жоао Палиња (Фулам), Рубен Невес (Вулверхемптон), Бернардо Силва (Манчестер сити), Бруно Фернандеш (Манчестер јунајтед), Жоао Марио (Бенфика), Матеус Нунес (Вулверхемптон), Отавио Монтеиро (Порто) и Витиња (ПСЖ)

Напад: Кристијано Роналдо (Ел Наср), Гонзало Рамос (Бенфика), Жоао Феликс (Челси), Рафаел Леао (Милан) и Диого Жота (Ливерпул)

image