Спорт

Звезда се борила, али пала у Барселони и остала без Топ 8 Евролиге

Црвено-бели су одиграли добар меч, али су ипак забележили нови пораз у Евролиги
Звезда се борила, али пала у Барселони и остала без Топ 8 Евролиге© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Ако је Црвена звезда до сада и имала какве-такве минималне шансе за пласман у Топ 8 фазу Евролиге, сада су без њих и званично остали.

Екипа Душка Ивановића забележила је и шести пораз у последњих седам мечева у свим такмичењима, пошто су у Барселони изгубили од домаћег тима 85:79.

У тврдој утакмици која је обиловала великом борбеношћу црвено-белих, Барселона је успела да ипак одбије нападе и егал из финиша утакмице ипак "обрише" и без превеликих проблема приведе меч крају.

Звезда је водила само у једном кратком периоду у другој четвртини, али је изнова када би заостајала и десетак поена, успевала да се врати. На крилима факунда Кампаца и његова 24 поена, успели су и да стигну до 75:73, уз искреирани напад и промашај Стефана Лазаревића за изједначење на два минута до краја.

Као да је то био последњи трзај и прилика за Звезду да стигне до победе. На крају, испоставило се да Кампацо није имао довољну подршку у нападу, пошто су га следили Филип Петрушев са 12 и Бенџамин Бентил и Лука Митровић са по 11 поена.

Са друге стране, Барселону је предводио тандем Јан Весели - Никола Миротић, пошто су обојица убацили по 21 поен. Томаш Саторански је додао 13, а Алекс Абринес 12 поена.

  • 17. мар 2023 • 22:24

    22:24

    Пораз Црвене звезде у Барселони - 85:79

    Барселона је уз доста проблема, ипак успела да изађе на крај са црвено-белима и добром завршницом у последњих 90 секунди направи предност и мирно приведе меч крају.

    Звезда овим поразом и дефинитивно остаје без шанси за пласман у Топ 8 фазу Евролиге!

  • 22:17

    Тројка Кампаца - Барселона води 78:76!

    Ближи се права драма, још само минут и 46 секунди до краја утакмице, а Факундо Кампацо погађа тројку и враћа Звезду у живот. И не само то, него и тера Јасикевичијуса да зове тајм-аут.

  • 22:10

    35' - Барселона држи лепу предност

    Бољи почетак Барселоне у последњој деоници довели су брзо и до двоцифрене предности домаћег тима, а након последњег коша Јана Веселог, Каталонци воде 73:64.

  • 21:53

    Крај треће четвртине - 57:57

    Одличан погодак Луке Вилдозе на 30 секунди до краја треће деонице, којим је наставио одличну серију Звезде.

    Ушла је Барселона у проблеме у нападу, а црвено-бели су то искористили и налазе се у сјајном тренутку пред последњих 10 минута.

  • 21:39

    25' - Барселона има "плус осам"

    Резултат је 50:42 за домаћи тим и то након тројке Стефана Марковића, који је тако смањио заостатак са 11 поена разлике. Била је то највећа предност Барселоне на овом мечу.

  • 21:17

    Крај друге четвртине - 40:36 за Барселону

    Абринес прави велике проблеме Звезди, убацио је четири тројке из исто толико покушаја. Неколико лоших одлука играча Звезде под оба коша у другој четвртини могло је да учини овај резултат лошијим, али црвено-бели су одлично одиграли у последњих пар минута.

    Тројка Стефана Марковића, а онда и мајсторија Луке Митровића одржавају београдски тим у игри.

  • 21:09

    17' - Барселона у серији

    Вођство домаћег тима 34:29 после тројке Абринеса, а црвено-бели имају и проблема са већим бројем направљених фаулова.

  • 20:59

    13' - Звезда преокренула на 25:20

    Серија Звезде и отварање друге четвртине 10:2. Одлично функционише напад црвено-белих у овим тренуцима, а и напад Барселоне је успорио.

  • 20:50

    Крај прве четвртине - 18:15 за Варселону

    Имала је Барселона и шест поена предности, али је Звезда успела да и то смањи. Абринес најефикаснији са шест поена, Миротић је убацио пет, док у редовима црвено-белих Бентил предводи госте са шест поена.

  • 20:44

    7' - Барселона има предност 17:13

    Саторански је лако ушао у рекет испред Вилдозе и погодио за очување предност Барселоне.

image