Спорт

Није могао да се носи са повредама - Озил завршио каријеру

Немачки фудбалер и доскорашњи члан Башакшехира Месут Озил, саопштио је да завршава професионалну каријеру у 34. години
Није могао да се носи са повредама - Озил завршио каријеруGetty © Alex Grimm

Завршена је још једна велика фудбалска каријера.

Месут Озил одлучио је да се у 34. години живота повуче из професионалног фудбала.

У 17. година дугој каријери, Озил је бранио боје неких од најбољих клубова Европе и наступао за репрезентацију Немачке.

Играо је за Шалке, Вердер, Реал Мадрид, Арсенал, Фенербахче и Истанбул Башакшехир.

У дресу "панцера" уписао је 92 интернационална наступа, а био је члан генераије која је 2014. године освојила Светско првенство.

Одлуку о повлачењу из професионалног спорта, Озил је донео након нове повреде.

"Здраво свима, након детаљног разматрања, саопштавам да се повлачим из професионалног фудбала. Имао сам привилегију да будем фудбалер скоро 17 година и сада могу да кажем да сам захвалан на невероватној прилици", започео је излагање Озил на друштвеним мрежама.

"Ипак, у последњим недељама и месецима, претрпео сам поново разне повреде и било је све јасније да је време да се одлучим на овај потез. Било је ово незаборавно и сјајно искуство, испуњено невероватним моментима и емоцијама. Желео бих да се захвалим мојим клубовима: Шалкеу, Вердеру, Реал Мадриду, Арсеналу, Фенербахчеу и Башакшехиру, као и тренерима који су ме подржавали, али и саиграчима који су ми постали пријатељи".

"Посебна захвалница мора ићи члановима моје породице и најближим особама. Они су били уз мене на овом путовању од првог дана и давали ми неизмерну љубав и подршку, како у добрим временима, тако и у лошим", закључио је Озил.