Спорт

Егзум: Имамо посебан мотив кад играмо пред нашим навијачима

Црно-бели су остварили велику победу, а једног од јунака у тријумфу над Олимпијакосом посебно је очарала атмосфера у Београдској арени
Егзум: Имамо посебан мотив кад играмо пред нашим навијачима© Amir Hamzagic/ATAImages

Кошаркаш Партизана Данте Егзум изјавио је након утакмице са Олимпијакосом да је најбитније да су црно-бели почели редовно да побеђују на домаћем терену.

Играчи Партизана победили су у петак увече у Београду екипу лидера Евролиге резултатом 90:75 (27:22, 21:12, 12:18, 30:23) у мечу 30. кола.

"Верујемо у себе као тим. На почетку сезоне изгубил смо неке мечеве које нисмо знали да затворимо. У међувремену смо то научили, почели више да верујемо у себе, користимо наше врлине. Најбитније је да смо почели да побеђујемо редовно код куће и то је кључ", почео је Егзум.

"Кад играмо пред нашим навијачима и то нам даје посебан мотив и жељу да победимо. Знам да је за сваког противника велики притисак када мора да изађе пред овакву публику и игра. То морамо да искористимо најбоље што можемо. Поново је било спектакуларно. Баш сам желео да останем фокусиран на утакмицу, али сам морао мало и да погледам како је све то изгледало. Прошли су ме жмарци када су навијачи извукли кореографију, сјајно", истакао је аустралијски плејмејкер.

Партизан је тренутно на седмом месту Евролиге са скором 17-13 и добрим шансама да се пласирају у Топ 8 фазу.

image