Спорт

РТ Балкан у Подгорици пред гостовање Србије: Утакмица високог ризика која то није

Понедељак 27. март 2023. године у Подгорици, дан у коме ће од 20.45 снаге одмерити фудбалске репрезентације Црне Горе и Србије у другом колу квалификација за Европско првенство које се следеће године одржава у Немачкој, дан у коме нема "т" од тензије
РТ Балкан у Подгорици пред гостовање Србије: Утакмица високог ризика која то нијеGetty © Filip Filipovic

Данима уназад медији, како из Србије тако и из Црне Горе, пишу о тензији која влада пред меч који је окарактерисан као високоризичан.

Портпарол Фудбалског савеза Црне Горе Бранко Латиновић на конференцији за медије објаснио је да УЕФА сваки меч квалификација карактерише као високоризичан, тако да се ни овај не издваја.

Ипак, у Црној Гори за мање од недељу дана се одржава други круг председничких избора, због чега постоје поделе у друштву. Управо се сумња да би одређена екстремна група, која подржава актуелног председника Мила Ђукановића, могла да прави одређене провокације. Мада мала је вероватноћа да ће се и то десити, због појачаних мера безбедности.

Срдачан дочек

"Орлове" су при слетању на аеродром у Подгорици дочекали обожаватељи и велики број деце која су желела да виде своје идоле и фотографишу се са њима.  Иста ситуација је била испред хотела и стадиона где су обавили тренинг. Ни репрезентативци ни селектор Србије нису остали имуни на срдачну добродошлицу, што се јасно видело из сваког осмеха и комуникације. 

Политички врх Црне Горе угостио делегацију ФСС

Председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић, потпредседник Бранислав Недимовић и секретар Јован Шурбатовић били су гости премијера Црне Горе Дритана Абазовића и његових сарадника у Скупштини Црне Горе, где их је сачекао и председник ФСЦГ Дејан Савићевић.

Дакле, у Подгорици се не осећа никаква тензија већ и више него братска атмосфера.

image