Спорт

Троицки: Сигуран сам да можемо проћи групу, надамо се најјачем саставу

Селектор Дејвис куп селекције Србије Виктор Троицки изјавио је да верује да ће сви српски тенисери бити спреми да се такмиче на финалном турниру Светске групе Дејвис купа у Малаги
Троицки: Сигуран сам да можемо проћи групу, надамо се најјачем саставу© ATA Images

Дејвис куп селекција Србије играће са Шпанијом, Јужном Корејом и Чешком у групној фази финалног турнира Светске групе Дејвис купа, одлучено је данас жребом у Малаги.

"Пре свега драго нам је да смо и ове године у групној фази такмичења Светске групе Дејвис купа. У сличној смо групи као 2022, поново играмо у Валенсији и поново против домаћина Шпаније, као и Јужне Кореје коју изузетно познајемо. Нови противник је репрезентација Чешке. Сматрам да можемо проћи ову групу, верујем да ће сви бити спремни да се такмиче", изјавио је селектор Виктор Троицки.

Некадашњи српски тенисер додао је да се нада да ће имати све тенисере на располагању.

"Сигуран сам да можемо проћи ову групу и пласирати се на завршно такмичење у новембру. Уколико наш тенисер број 1 Новак Ђоковић буде у екипи са њим дефинитивно можемо стићи далеко на овом такмичењу ", изјавио је Троицки, а пренео ТСС.

Победници група и другопласирани напредоваће у финалну фазу елиминације у Малаги, која је на програму од 21. до 26. новембра.

image