Спорт

Вучић спортским клубовима: Измирите пореске дугове према држави

Истакао је и колика су дуговања највећих клубова у фудбалу и кошарци, Црвене звезде и Партизана
Вучић спортским клубовима: Измирите пореске дугове према држави© Tanjug/Milos Milivojević

Председник Србије Александар Вучић поручио је у суботу спортским клубовима, али и свим осталима, да измире своје пореске дугове према држави, јер се и од тог новца граде путеви и издваја новац за све остало.

Он је јасно говорио каква је ситуација у највећим српским клубовима по том питању.

"Што се тиче Звезде и Партизана, честитам кошаркашима Партизана на пласману у најбољих осам у Европи. Што се тиче дугова, надам се да, када се заврши сезона, да ће да плате своје дугове држави Србији. То се посебно односи на фудбалски клуб Партизан који дугује огроман новац држави Србији. Ми смо им јуче додатно дали новац да би могли да играју у Европи било које такмичење. Црвена звезда стоји много боље финансијски", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара колико дугују Партизан и Звезда држави за порез.

Поздравио је, како је рекао, одговоран однос ФК Црвена звезда према дуговима.

"КК Звезда је на око милион и по пореског дуга, али КК Партизан је на седам милиона пореског дуга. ФК Патизан је на 17 милиона доспелог пореског дуга, што је ужас, а Црвена Звезда је платила 7,3 милона евра", истакао је Вучић.

Казао је да сада слуша како је, ето, Звезда као измирила свој дуг, али да је у ствари позајмила новац, али да је за њега и државу то потпуно неважно од кога су позајмили новац, већ да су измирили порез држави.

"Битно је да је држава добила своје паре. Звезда позајмила, па шта. Плати порез, а не да ти држава буде последња рупа на свирали", поручио је председник Вучић и додао да је то обавеза свих у земљи.

Истакао је да је држава и овога пута учинила и Партизану и Звезди.

"Ми смо и овога пута учинили и једнима и другима. У кошарци су нас и Звезда и Паратизан ове године веома успешно представљали. Имали су подршку, Партизан не само да заостаје, већ уз ово што смо им дали, обезбедили смо са Зиђин за ФК Партизан додатног спонзора. Али, морају да се позабаве својим порезом. Сачекаћемо вас док се не заврши сезона, јер држави морате сви да платите, а позајмите од кога хоћете", навео је Вучић.

Истакао је да зато држава неће дати Национални стадион клубовима на управљање и да буду власници.

"Тукли се сви да буду власници стадиона, свима смо дали, Партизану и Звезди, и шта имају од тога, купили су две године јавашлука и лошег пословања. Имају по 19 редова хипотеке на својим стадионима. Знате када би се то десило да ми тиме управљамо. Овако дајемо и бацамо паре у бунар, зато што знамо да је то за део народа важно", казао је Вучић.

Похвалио је приватни клуб Чукарички и ТСЦ и поручио - капа доле мајсторе.

"А не да држава буде последња рупа на свирали, не морамо држави да платимо зато што ћемо да је уценимо навијањем. Баш ме брига", додао је Вучић.

Казао је да нема чуда којим ће неки клуб да победи неког ако нема уређене финансије.

"Моја молба, честитам Звезди што је платила порез, очекујем то исто од Партизана. Дакле порез је мајка, од пореза све зависи и порез има да платите сви", поручио је Вучић.

image