Спорт

Дончић убацио 42 поена, али узалуд - Далас остаје без доигравања?

Мајами је славио у окршају са тимом из Тексаса и тако остао у борби за шесто место у Источној конференцији
Дончић убацио 42 поена, али узалуд - Далас остаје без доигравања?Getty © Megan Briggs / Stringer

У НБА лиги су у ноћи између суботе и недеље одигране само две утакмице, а она занимљивија виђена је у Мајамију. Тамо је домаћа екипа савладала Далас 129:122.

Гостима из Тексаса није помогла ни сурова партија Луке Дончића, који ни спектакуларним учинком од 42 поена није успео да спречи пораз Маверикса.

Са изузетком кратког периода у првој четвртини, Мајами је све време имао предност, коју су на крају успели и да сачувају. У Даласу је Дончић скоро све време био на паркету, одигравши 45 од 48 могућих минута.

Уз 42 поена је забележио и 10 скокова и осам асистенција, али и Хит је имао своје адуте. Џими Батлер је био сјајан са 35 поена и 12 асистенција, Коди Зелер је убацио 20, а Кевин Лав и Макс Струс 18 поена.

У тиму Даласа су само још Тим Хардавеј јуниор са 31 и Кајри Ирвинг са 23 поена били расположени, али три играча нису била довољна Мавсима да се врате на место које води у плеј-ин. Сада су 11. у Западној конференцији и лако би могли да пропусте доигравање.

Са друге стране, Мајами се учврстио на седмој позицији на Истоку и чак још увек имају наде да се боре за директан пласман у плеј-оф, пошто је тик испред њих екипа Бруклина.

У другом мечу вечери, Њу Орлеанс је био бољи од Лос Анђелес Клиперса 122:114.

image