Спорт

Меси жели да продужи уговор са ПСЖ, али не пристаје на мању плату

Светски шампион и најбољи фудбалер света не жели да узмакне током преговора
Меси жели да продужи уговор са ПСЖ, али не пристаје на мању платуGetty © Octavio Passos / Stringer

Фудбалер Пари Сен Жермена и аргентински репрезентативац Лионел Меси жели да продужи уговор са клубом из Париза, али не пристаје на смањење плате, преноси сајт "Гол".

Меси има уговор са шампионом Француске до краја сезоне, али још није одлучио где ће да настави играчку каријеру. Аргентински фудбалер има могућност да остане у ПСЖ-у, да се врати у Барселону или да пређе у амерички Интер из Мајамија.

"Због високих уговора и ограничења због правила финансијског фер-плеја, ПСЖ би морао да смањи трошкове за плате за скоро 30 одсто да би могао Месију да понуди исте услове као пре две године када је Аргентинац пристао да пређе у француски клуб. Руководство ПСЖ-а покушава да наговори Месија да прихвати нижу плату у новом уговору, али Аргентинац не жели да пристане на ту понуду", тврди Гол.

ПСЖ жели да задржи Месија, а руководство француског клуба ће у наредном периоду покушати да обезбеди новац да би Аргентинац и даље играо за шампиона Француске.

Француски "Паризијен" преноси да челници Барселоне верују да би Меси пристао на драстично смањење како би се вратио у клуб у којем је провео 21 годину. Барселона је наводно спремна да понуди Месију 10.000.000 евра по сезони, што је четири пута мање од суме које Аргентинац зарађује у ПСЖ-у.

Међутим, француски медији тврде да постоји мала могућност да се Меси врати у Барселону.

image