Спорт

Звезда предвођена Добрићем савладала Мегу

Kошаркаши Црвене звезде победили су у гостима екипу Меге 87:78 (25:19, 26:17, 21:17, 15:25) у утакмици 24. кола АБА регионалне лиге
Звезда предвођена Добрићем савладала Мегу© KK Crvena zvezda

Најбољи појединац у екипи Црвене звезде био је Огњен Добрић са 23 поена, три скока и две асистенције, док се у екипи Меге истакао Никола Ђуришић са 16 поена и четири скока.

Kошаркаши Црвене звезде боље су отворили утакмицу и већ у уводним минутима дошли до осам поена предности. До краја прве четвртине екипа Меге је заиграла кроз транзицију после неискоришћених напада противника и тако смањивала разлику.

У другој деоници домаћа екипа је наставила у истом ритму до шестог минута, када највише захваљујући Kампацу "црвено-бели" почињу да играју агресивније у одбрани. До полувремена Црвене звезда је повела у једном тренутку и са 18 поена разлике што је био први показатељ ко ће однети победу у Хали спортова на Новом Београду.

У другом полувремену "црвено-бели" су наставили где су стали у првом полувремену. Са дистанце је погађао Добрић, као и Kампацо. До краја меча Мега није успела да озбиљније угрози вођство актуелног првака регионалне лиге.

Црвена звезда је тренутно друга на табели АБА лиге са 19 поена и три пораза, док је Мега шеста са 12 победа и 12 пораза.

У наредном полу "црвено-бели" гостују Борцу у Чачку, док Мега дочекује кошаркаше Будућности.

image