Спорт

Јокић опет није играо, Денвер без звезда мучио Дурента и другове

Екипа из Колорада није морала да брине за своју позицију на табели па су играчи са мањом минутажом добили прилику да се покажу
Јокић опет није играо, Денвер без звезда мучио Дурента и друговеGetty © Ezra Shaw / Staff

Кошаркаши Денвера обезбедили су прво место у Западној конференцији пред плеј-оф НБА лиге, па у последњих неколико мечева у сезони с разлогом ротирају састав и одмарају најбоље играче.

То је био случај и у ноћи између четвртка и петка, када је Никола Јокић пропустио још један меч, а Нагетси забележили још један пораз. Овог пута на гостовању Финиксу - 119:115 било је за Сансе.

Ипак, иако овај пораз није изненађење, јесте то што су Нагетси мучили Финикс и то без три главна играча. Осим Јокића, на овом сусрету су одмарали и Џамал Мареј и Мајкл Портер јуниор, али су и тако ослабљени оставили добар утисак против "супертима" Санса.

Поред Кевина Дурента (29 поена), Криса Пола (25), Деандреа Ејтона (16) и Девина Букера (15), Нагетси су успели да их добро намуче и до самог краја учине меч врло неизвесним. У том је помогао сјајни Брус Браун са 31 поеном, док је Реџи Џексон убацио 20. Кристијан Браун је додао 15 поена.

Овај пораз не боли Нагетсе, који ће свакако остати први на Западу, док је Финикс себи обезбедио четврту позицију уочи доигравања.

Сви резултати у НБА протекле ноћи:

  • Орландо - Кливленд 94:118
  • Филаделфија - Мајами 101:129
  • Сан Антонио - Портланд 129:127
  • Јута - Оклахома 98:114
  • Финикс - Денвер 119:115

image
VV inauguration
banner