Спорт

О'Нил не жели да Јокић добије МВП награду: Надам се Ембиду, али нисам сигуран

Легендарни Шекил О'Нил је коментарисао нејасан критеријум приликом одређивања добитника награде за најкориснијег играча НБА лиге
О'Нил не жели да Јокић добије МВП награду: Надам се Ембиду, али нисам сигуранGetty © Ethan Miller / Staff

Остала су само још два кола до краја регуларног дела сезоне НБА лиге, после чега ће почети плеј-оф. У том периоду постаће познато и ко ће бити проглашен за МВП-а за сезону 2022/23.

Претходне две године ту награду је заслужио Никола Јокић, а легендарни Шекил О'Нил се нада да ће овог пута то признање припасти Џоелу Ембиду, кошаркашу Филаделфије.

Јокић и Ембид се налазе међу највећим кандидатима за ту награду, уз од раније двоструког освајача признања, Јаниса Адетокумба. Дебата увелико траје, а славни О'Нил има свог фаворита.

"Импресиван је заиста, али проблем је нејасан критеријум. Да ли се гледају победе или само статистика? Морате да гледате на Јаниса и Милвоки, они имају прво место, Денвер такође. Надам се да ће Ембид освојити и та партија ми је учврстила одлуку. Судећи по новим правлима, нисам сигуран", рекао је О'Нил, алудирајући на недавну партију Ембида када је постигао 52 поена и забележио 13 скокова.

Ембид у просеку бележи 33,3 поена, 10,2 скокова и 4,2 асистенције, док је Јокићев просек 24,8 поена, 11,9 скокова и 9,9 асистенција.

image
VV inauguration
banner