Спорт

Због чега Јокићев бивши саиграч не жели да српски кошаркаш узме нову МВП награду

Амерички кошаркаш, Демаркус Казинс, каже да не би волео да Никола Јокић ове сезоне буде проглашен за најкориснијег играча лиге
Због чега Јокићев бивши саиграч не жели да српски кошаркаш узме нову МВП наградуGetty © Matthew Stockman

Казинс, некада један од доминантнијих играча у НБА лиги чију су каријеру озбиљно пореметиле повреде, прошле сезоне је, на кратко, био саиграч Николи Јокићу у Денверу.

"Не свиђа ми се опција да Јокић буде троструки узастопни МВП, jер онда он постаје конкурент за најбољег играча који је икада додирнуо лопту. Мислим да сви можемо да се сложимо да он то није. Не кажем да он то неће бити и да неће заслужити на крају каријере. Али, у овом тренутку, није у реду да о томе причамо. Није освојио ништа, није био у финалу. Има много ствари у игри", изјавио је Казинс у разговору са Кевином Гарнетом у његовом подкасту.

"Буги" додаје да Јокић са три узастопне МВП титуле потпуно мења поредак најбољих играча у историји НБА лиге.

"Да ли је бољи од Шакила, Олајџувона, Данкана, Чемберлена? То је тешка прича због онога што су ови момци урадили. Видимо како су се њихове каријере развиле. Са три узастопне МВП награде, може да се каже да је Јокић, не само набољи центар свих времена, већ најбољи играч у историји. А то ми није баш пријатно да кажем", истакао је Казинс.

image