Спорт

Лејкерси преживели Минесоту и избегли Јокића у доигравању

Једна од најзначајнијих франшиза у историји НБА лиге враћа се у плеј-оф и то након драматичне победе над "вуковима"
Лејкерси преживели Минесоту и избегли Јокића у доигравању© Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Кошаркаши Лос Анђелес лејкерса пласирали су се у доигравање победом после продужетка над Минесотом у плеј-ин турниру – 108:102.

"Језерџије" су прошле сезоне пропустиле надметање за титулу, и ове су имали великих потешкоћа, али су се нашли међу осам најбољих екипа на Западу, па чак успели и да избегну прве носиоце Денвер нагетсе, које предводи наш Никола Јокић.

Дуел у "граду анђела" донео је много преокрета, Минесота је имала двоцифрени вишак на полувремену (49:60), али је уследио преокрет домаћина.

И то у најбољем тренутку – на 1,4 секунде до краја регуларног дела утакмице Денис Шрудер је погодио тројку за 98:95, што је било прво вођство Лејкерса. Чинило се да имају победу у џепу, али је онда Мајк Конли фаулиран при шуту за три поена.

Погодио је сва три слободна бацања и одвео меч у продужетак, али Тимбервулвси нису имали снаге да се одупру ривалу.

Руи Хачимура је погодио важан шут, а тријумф оверио Шрудер са линије за слободна бацања.

Најбољи учинак у Лејкерсима имао је Леброн Џејмс са 30 поена, 10 скокова и шест асистенција, дабл-дабл је остварио и Ентони Дејвис са 24 поена и 15 скокова, али је споменути Шрудер био играч одлуке. Чак 18 од 21 поена је постигао у другом полувремену и продужетку, а стигао је и да ухвати четири лопте.

Карл-Ентони Таунс је у гостујућем тиму забележио дабл-дабл учинак са 24 поена и 11 скокова, Мајк Конли је додао поен мање, Торин Принс је постигао 14 поена, а дабл-дабл је остварио и Кајл Андерсон са 12 поена и 13 асистенција.

Лејкерси са седмог места у Западној конференцији иду у плеј-оф, где их чека екипа Мемфиса.

Минесота у борби за осмо место игра са победником меча између Њу Орлеанса и Оклахоме.

Осми тим Запада у првој рунди плеј-офа игра са Денвером.

image