Спорт

Јанис: Био сам спреман на пензију

Грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо изјавио је да је током 2020. године размишљао о завршетку каријере
Јанис: Био сам спреман на пензијуGetty © Rob Carr

Јанис је један од најбољих кошаркаша данашњице, био је двоструки узастопни најкориснији кошаркаш НБА лиге у 2019. и 2020. години.

Након другог МВП признања, предводио је екипу Милвоки бакса до титуле у најјачем кошаркашком првенству.

Адетокумбо је признао да је размишао о завршетку каријере.

"Играње овде је велики притисак. Пролазим кроз то. Да бисте били најбољи, морате да играте као најбољи. Морате да вежбате као најбољи. Морате да се носите. као најбољи. Што није лако. Колико год људи говорили да се добро носим с тим јер је то моја личност. Тешко је, 2020. године сам био спреман да одем из игре. Ако ме нешто не чини срећним, ја то не радим. Не желим то да радим. Само ћу остати код куће, остати са својом децом, остати са својом породицом и покушати да будем срећан. Није ме брига", истакао је грчки центар.

Током лета 2020. године Адетокумбо је потписао петогодишњи уговор са Баксима од 228,2 милиона долара.

"Наставио сам да разговарам са саветником. Он ми је много помогао. Не само да сам бољи кошаркаш и да сам могао да се носим са тим, већ да сам био бољи партнер, бољи отац, бољи брат и бољи син. Боља особа. Нисам затворен у себе, могао сам да дам људима оно што осећам. Зато што сам у једном тренутку покушавао да побегнем од свих. А то нисам ја. Веома сам друштвен. Волим да комуницирам са другим људима", изјавио је Адетокумбо.

image