Спорт

Јунајтед аутоголовима оживео Севиљу, Јувентус близу полуфинала Лиге Европе

Одигране су прве утакмице четвртфинала Лиге Европе, а највише узбуђења донела је завршница сусрета у Манчестеру
Јунајтед аутоголовима оживео Севиљу, Јувентус близу полуфинала Лиге ЕвропеGetty © Shaun Botterill / Staff

Манчестер јунајтед је прокоцкао два гола предности захваљујући аутоголовима и после ремија 2:2 против Севиље ће на реванш у Андалузију ићи без предности.

За то време је Јувентус у Торину минимално савладао лисабонски Спортинг и значајно се примакао пласману у полуфинале Лиге Европе.

На "Олд Трафорду" је деловало да ће Севиља кући са много лопти у мрежи, а на крају се испоставило да је остварила феноменалан резултат.

Одлично је домаћин отворио меч и до вођства дошао већ у 14. минуту. Бруно Фернандеш је послао прецизан пас ка Марселу Сабицеру, који се добро снашао и савладао Бона за 1:0. Само седам минута касније, Сабицер је дуплирао предност домаћина.

Доминирао је домаћин све до финиша меча, а могао је да дотуче ривала у 62. минуту, али је Ентони погодио само пречку из стоодстотне шансе. У финишу меча Севиља је коначно напала и успела да изједначи захваљујући два аутогола.

Прво је лопту у сопстену мрежу у 84. минуту сместио Тајрел Маласија после ударца Хесуса Наваса, да би у другом минуту надокнаде Јусеф Ен-Несири шутирао главом, лопта је погодила у главу Харија Мегвајера и завршила у мрежи Давида де Хее. Српски репрезентативац, Немања Гудељ био је у стартној постави Севиље и на терену је провео целу утакмицу.

Јувентус је голом дефанзивца Федерика Гатија у 73. минуту стигао до минималне победе над Спортингом. Филип Костић је био стартер и одиграо је 62 минута за Јувентус, док је Душан Влаховић био на терену од 62. минута.

Фејенорд је у репризи прошлогодишњег финала Лиге Конференција победио Рому 1:0 голом Матса Вифера у 62. минуту, који је тако казнио госте за неискоришени пенал Лоренца Пелегринија у 43. минуту. Немања Матић је одиграо цео меч за Рому.

Леверкузен није успео да стекне предност против Унион Сент Жилоаза, најпријатнијег изненађења досадашњег тока такмичења. Виктор Бонифас је донео предност гостима у 51. минуту, али је коначних 1:1 у Леверкузену поставио млади 20-годишњи Флоријан Вирц у 82. минуту.

Реванш мечеви четвртфинала Лиге Европе играће се 20. априла.

image