Спорт

Тренеру ПСЖ прете смрћу - ангажовао телохранитеље због изјаве бившег колеге

Галтије је због речи његовог некадашњег сарадника у Ници на удару бесних навијача и добија претње смрћу
Тренеру ПСЖ прете смрћу - ангажовао телохранитеље због изјаве бившег колегеGetty © Alex Grimm / Staff

Тренер фудбалера Пари Сен Жермена Кристоф Галтије ангажовао је телохранитеље, пошто је добио претње смрћу, преносе француски медији.

Тамошњи "Паризијен" наводи да је некадашњи спортски директор Нице Жулијен Фурније оптужио Галтијеа да у свом тиму није желео муслимане и тамнопуте фудбалере. Галтије, који је водио Ницу од 2021. до 2022. године, демантовао је све оптужбе. Изјава некадашњег спортског директора Нице изазвала је бурне реакције у Француској.

"Галтије је затражио да се хитно покрене судски поступак, који је утолико неопходнији с обзиром на то да је од када је објављен наводни садржај био мета неподношљивих претњи и узнемиравања", наводи се у саопштењу адвоката Оливијеа Мартина, који заступа тренера Пари Сен Жермена.

"Мирор" преноси да се број телефона француског тренера нашао на друштвеним мрежама, а Галтије је примио више од 5.000 порука у последња 24 сата, укључујући и претње смрћу.

Француски медији истичу да је турски фудбалера Бурак Јилмаз, који је са Галтијеом у Лилу освојио титулу у шампионату Француске, стао у одбрану француског тренера. Руководство ПСЖ је наводно отворило интерну истрагу о овом случају.

"Када сам прочитао вести осетио сам потребу да нешто да кажем. Радио сам са Галтијеом и никада нисам осетио било какво негативно понашање од њега због моје вере или националности. Он је фантастичан тренер и фантастична особа", поручио је Јилмаз.

image
VV inauguration
banner