Спорт

Ембид прозвао Јокића: Лажу сви који кажу да их МВП награда не занима

Звезда Севентисиксерса не може да прихвати да нису баш сви као он
Ембид прозвао Јокића: Лажу сви који кажу да их МВП награда не занимаGetty © Matthew Stockman / Staff

Центар Филаделфије Џоел Ембид изјавио је да други играчи лажу да их не занима МВП награда.

Кандидати за МВП награду у НБА лиги ове сезоне су српски репрезентативац Никола Јокић, Грк Јанис Адетокумбо и Камерунац Џоел Ембид. Грк и Србин су у више наврата истакли како их награда за најкориснијег играча лиге не занима и да су фокусирани на игру целог тима.

Ипак њихове речи очито нису дотакле Џоела Ембида, који верује да такве ствари не могу бити истините. Звезда Севентисиксерса је изгледа толико фокусирана на освајање индивидуалне награде да не признаје различита мишљења.

"Ако људи говоре да их не занима награда за МВП, лажу вас. То је најбољи трофеј који играч може да освоји, много значајан. Уколико ја освојим, оправдаће сав труд који сам уложио током читаве сезоне. Зато ми је стало до МВП награде, јер кад уложиш толико напора и кад добијеш то признање, значи да ниси протраћио своје време", изјавио је Ембид.

Јокић и Адетокумбо су освајачи претходна четири МВП признања, пошто су и Србин и Грк по два пута били најкориснији играчи НБА лиге. Уколико Ембид добије МВП награду, постаће добитник тог признања са најмање победа у регуларном делу сезоне у историји.

image