Спорт

Гвардиола: Ако желиш да освојиш Лигу шампиона – мораш да победиш Реал

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да његов тим мора да победи Реал ако жели да освоји фудбалску Лигу шампиона
Гвардиола: Ако желиш да освојиш Лигу шампиона – мораш да победиш РеалGetty © Matthias Hangst

Манчестер сити је изборио пласман у полуфинале Лиге шампиона, пошто је одиграо 1:1 са Бајерном у реванш дуелу четвртфинала. У првом мечу било је 3:0 за енглески клуб.

"Мислим да сви клубови на свету имају исти осећај – ако желиш да освојиш трофеј Лиге шампиона, мораш да победиш Реал. Некада је то важило за Барселону, али сада су Мадриђани ти који се питају", рекао је Гвардиола.

Реал је актуелни европски шампион, а у четвртфиналу Лиге шампиона елиминисао је Челси.

"Срећан сам што смо трећу сезону заредом дошли до полуфинала. Укупних 4:1 не одражавају право стање ствари у две утакмице, колико је Бајерн био добар, снажан, са добрим идејама. Импресиониран сам. У овом такмичењу све је у детаљима", додао је менаџер Ситија.

Једини гол за Манчестер сити на мечу у Минхену постигао је Ерлинг Холанд, који је претходно промашио пенал.

"Он има само 22 године, а већ је невероватна машина. Научиће лекцију из промашеног пенала, али она његова завршница је била веома, веома добра. Ова екипа има искуство за ово такмичење, играчи осећају да је ово тај тренутак. Међутим, исцрпљени смо. Не знам како ћемо да се опоравимо за утакмицу у суботу против Шефилд јунајтеда у полуфиналу ФА купа", закључио је Гвардиола.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner