Спорт

Лајовић: Најтежи меч у последњих шест месеци, поносан сам на велики успех

Српски тенисер Душан Лајовић, након освајања турнира Српска опен, изјавио је да је поносан на велики успех, до којег је дошао након велике борбе против ривала којег одлично познаје
Лајовић: Најтежи меч у последњих шест месеци, поносан сам на велики успех© Srpska open

Лајовић је фантастичан турнир и недељу, крунисао победом у финалу.

Српски тенисер био је бољи од Руса Андреја Рубљова са 2:1 у сетовима (6:3, 4:6, 6:4).

Емотиван је био Душан након победе и борбе у финалу.

"Искрено, ово је вероватно најтежи меч у последњих шест месеци. Осећао сам се исцрпљено, нисам осећа своје ноге, вртело ми се у глави. Знао сам да је Андреј велики борац и да морамо да се боримо, али сам успео некако да приведем меч крају. Играо сам махинално, пробао сам да дођем до лакших поена, али није успевало.", први су утисци Лајовића након меча.

"Одушевљен сам оним шта сам урадио ове недеље, прошао сам кроз свашта. Имао успоне и падове и ово је велико изненађење и изазива велики понос. Верујем у себе, иако нисам имао најбољу прошлу годину", додао је Лајовић.

Српски тенисер истакао је значај подршке са трибина у Бањалуци.

"Нисам могао да урадим ово без публике, осетио сам вашу подршку, сјајан је осећај играти пред вама, хвала вам. Чеситам Андреју, сјајну недељу си имао, извини за данас, хвала ти за сјајан меч и надам се да видимо у још неком финалу", додао је Душан, који је освојио свој други АТП турнир у каријери.

image
VV inauguration
banner