Спорт

Алкараз: Нећу да ме доживљавају као замену за Надала

Турнири у Барселони и Мадриду проћи ће без Рафаела Надала, а његов млађи сународник и колега Карлос Алкараз не жели да га људи у Шпанији доживљавају као његову замену
Алкараз: Нећу да ме доживљавају као замену за НадалаGetty © David Ramos / Staff

"Не желим да будем замена за Надала", истакао је после одбране титуле у Kаталонији Алкараз, па наставио:

"Срећан сам што толико људи навија за мене и шаље ми позитивну енергију од првог меча. Ове две године, у којим Рафа мало игра, имао сам среће и освајао титуле. Увек сам желео да играм против најбољих, надам се да ће наставити да игра још дуго времена, али једно је сигурно, нисам овде дошао да будем ничија замена већ да стварам своју историју".

Млади Шпанац нема дилему код приоритета.

"Ролан Гарос је најважнији краткорочни циљ. То је турнир који много желим да освојим, али сада је мој фокус на Мадриду и Риму који су следећи на реду. Тријумф у Барселони донеће ми екстра самопоуздање за све што следи".

Прошле године се доста намучио против Стефаноса Циципаса у три сета у четвртфиналу. Сада је у финалу био много убедљивији.

"Тада сам одлично почео, све је ишло глатко, а онда сам попустио. Овога пута ниједног тренутка нисам губио концентрацију. Нисам Стефаносу допуштао да намеће свој темпо игре. Разлика је била у психолошком аспекту", рекао је Алкараз.

image
VV inauguration
banner