Спорт

Обрадовић: Све заслуге иду играчима, играмо против тима који је прављен да освоји Евролигу

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да је срећа била на страни црно-белих и додао да све заслуге иду играчима
Обрадовић: Све заслуге иду играчима, играмо против тима који је прављен да освоји Евролигу© KK Partizan

Кошаркаши Партизана победили су екипу Реала у Мадриду 89:87 тројком капитена Кевина Пантера на 0,4 секунди пре краја утакмице.

Партизан је повео 1-0 у серији, која се игра на три победе.

"Срећа је била на нашој страни. Пантер је такав играч. Поверили смо му тај напад и то је било то. Користили смо његов квалитет", рекао је Обрадовић.

Једно од питања било је и о томе како успева да из својих екипа извуче највише онда када је то најпотребније – у доигравању великих такмичења.

"Све заслуге иду играчима, они су заслужили овај успех."

Он је потом мало опширније анализирао сусрет са "краљевским клубом".

"Лепота кошарке је оно што је красило утакмицу. Многе ствари су се дешавале у последњој секунди при нашем вођству. Два разлике, кош и фаул за њих, прелази вођство у један разлике и онда лопта иде у руке Кевину, који је играч који је много пута до сад одлучио утакмицу. И вечерас његов индивидуални квалитет. Екипа се борила и тиме сам најзадовољнији. Имали смо неки план за утакмицу, који је поремећен тиме што је Смаилагић веома рано добио фаулове и у другом полувремену четврти, такође и Зек Ледеј. "

Наредни меч биће одигран за два дана у Мадриду.

"Утакмица је била веома тешка, могао је и Реал да победи. Сада је 1-0 за нас, али то је и даље само 1-0. Ипак играмо против великог Реала", наставио је:

"Нашли смо начине да правимо поставе, а да не трпимо. За другу утакмицу морамо да играмо боље, а пре свега паметније. Од свега је најпозитивнија ова победа. Хвала овим дивним људима који су дошли да нас бодре, као и током целе године, ваљда и њих 300 или 400. Серија је отворена и даље, играмо против тима који је прављен не само за фајнал-фор, него и да освоји Евролигу" , рекао је тренер Обрадовић.

Трећи меч ће бити одигран другог маја у Београду од 20.30 часова, а евентуални четврти два дана касније такође у Београду.

Потенцијална мајсторица је на програму деветог маја у Мадриду.

image