Спорт

"Грађани" не дају титулу! Де Брујне разбио Арсенал и ставио "шапу" на пехар

У најважнијем мечу године, Манчестер сити је победио Арсенал са 4:1 и сада "грађани" имају шампионски пехар у својим рукама
"Грађани" не дају титулу! Де Брујне разбио Арсенал и ставио "шапу" на пехарGetty © Catherine Ivill

Сити је месецима чекао овај тренутак - Гвардиола је темпирао форму, па у директном дуелу са Арсеналом показао ко је ближи титули, иако то табела Премијер лиге не показује.

Арсенал, који се у последње време превише мучи (превише за некога ко је на челу табеле и тако близу титуле), што је Сити хтео што пре да искористи.

Већ у седмом минуту је Манчестер сити повео - најплаћенији играч Премијер лиге, Кевин де Брујне, повукао је лопту, наместио се, а онда прецизним ударцем са двадесетак метара спаковао лопту у мрежу.

Гол Белгијанца је још више погурао Сити ка голу Арона Рамсдејла - низале су се шансе, али је Ерлинг Холанд пропустио неколико стопостотних.

Када он није успео да затресе мрежу, јесте дефанзивац - Џон Стонс.

У последњим секундама првог дела игре, Де Брујне је убацио из слободњака, а Стонс сјајно главом смешта лопту у гол.

Судија Мајкл Оливер је поништио гол на асистенцију помоћника, али је ВАР видео да је стопало Бена Вајта било најближе Рамсдејлу, па је гол признат.

Сити се није зауставио ни у наставку.

Холанд је поново пропустио један на један са противничким голманом, али је онда асистирао Де Брујнеу у 53. минуту, када је Белгијанац постигао други голи запечатио судбину Арсенала.

Гости су у завршници меча успели да дођу до утешног гола, пошто је Роб Холдинг савладао Едерсона у 87. минуту.

Тачку је ставио Ерлинг Холанд, који је постигао гол у последњем минуту судијске надокнаде, којим је дошао до 33. гола у сезони.

Арсенал је и даље први на табели са 75 бодова, али Сити има 73 и два меча мање, што значи да се "грађани" сада питају где ће титула завршити.

Још један лондонски клуб је приредио својим навијачима кошмарно вече - Челси је на свом терену поражен од Брентфорда са 2:0

"Плавци" су уписали пети везани пораз, а још једном нису успели да постигну нити један гол.

Гости су повели аутоголом Аспиликуете у 37. минуту, а Мбуемо је поставио коначан резултат у 78. минуту.

Узбудљиво је било на утакмици између Вест Хема и Ливерпула.

Домаћин је повео у 12. минуту преко Лукаса Пакете, али је изједначио Гакпо шест минута касније.

Бовену је поништен гол у 55. минуту, а Ливерпулу је предност (испоставило се и победу) донео Матип, главом после корнера у 67. минуту.

Нотингем је дошао до важних бодова у борби за опстанак, пошто је на свом терену са 3:1 поедио Брајтон.

image
VV inauguration
banner