Спорт

Гвардиола открио тајну незаустављивог Ерлинга Холанда

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола признао је да енглески клуб 24 сата дневно прати нападача Ерлинга Холанда
Гвардиола открио тајну незаустављивог Ерлинга Холанда© Tanjug/Nick Potts/PA via AP

Разлог томе је што "грађани" имају захтеван распоред у свим такмичењима, преносе британски медији.

Холанд је постигао два гола за свој тим на мечу 31. кола против Лестер ситија (3:1) и тако наставио јуриш ка голгетерским рекордима.

Он је ове сезоне постигао 47 голова у свим такмичењима, а 32 у Премијер лиги, где му само два недостаје да изједначи рекорд који држе Ендру Кол и Алан Ширер.

"Не знам шта је радио у Дортмунду, али ми га пратимо 24 сата. Имамо невероватне докторе и физиотерапеуте, они су с њим сваке секунде у дану. Тешко је разумети зашто потрошите много новца на играча и онда га препустите судбини. Не знам шта раде други клубови", рекао је Гвардиола.

Он је истакао да клуб мора да брине о свим играчима.

"Морамо да бринемо о играчима, јер имамо захтеван распоред мечева, који се играју свака три, четири дана. Бринемо о храни, одмору, спавању, тренингу... Постоје подаци који говоре да играчи не могу да тренирају дуже од 10-15 минута. Питају ме зашто сам заменио Холанда на мечу против Лајпцига када је постигао пет голова. Он се повредио на мечу са Барнлијем, па није могао да игра за нас против Ливерпула и за селекцију Норвешке", додао је менаџер Манчестер ситија.

Гвардиола је навео да норвешки репрезентативац проводи доста времена у тренинг центру клуба.

"О Холанду се брину физиотерапеути, пошто доста времена проводи у тренинг центру, доста више него на терену. Данас, у модерном фудбалу, играчи више тренирају иза кулиса него на терену", закључио је Гвардиола.

image