Спорт

Кемпес: Не бих волео да се Меси врати у Барселону, тамо има доста проблема

Легендарни Аргентинац саветује млађег легендарног Аргентинца по питању избора наредног клуба
Кемпес: Не бих волео да се Меси врати у Барселону, тамо има доста проблемаGetty © Eric Alonso / Stringer

Некадашњи аргентински фудбалер Марио Кемпес изјавио је да не би волео да се његов сународник Лионел Меси врати у Барселону, преносе шпански медији.

Меси има уговор до краја сезоне са Пари Сен Жерменом, али још није одлучио где ће да настави играчку каријеру. Он има понуду да продужи уговор са француским шампионом. Барселона жели да врати аргентинског фудбалера, који је наступао за каталонски клуб од 2000. до 2021. године.

"Повратак Месија у Барселону не би био здрав за њега. Боље му је у Француској, где може на миру да сачека наредно Светско првенство. Циљеви Барселоне су другачији, пошто се овај клуб још није опоравио од одласка Месија са 'Ноу Кампа'. Тамо има пуно проблема", изјавио је Кемпес, који је 1978. године освојио титулу светског шампиона са Аргентином.

Меси је прошле године са Аргентином освојио титулу на Мундијалу у Катару.

"Размишљам само о аргентинској репрезентацији. За физички и психички мир, Месију је боље да буде у Француској него у Барселони, јер ће да буде спремнији и свежији за репрезентацију Аргентине", закључио је Кемпес.

Поједини шпански медији наводе да су представници Барселоне и Ла Лиге одржали састанак у једном мадридском ресторану, а главна тема разговора била је повратак Месија у шпанско првенство и каталонски клуб.

Барселона жели да врати Месија, али се налази у великим финансијским проблемима. Медији наводе да су челници каталонског гиганта иницирали састанак са представницима Ла Лиге, како би пронашли решење да се Меси врати на 'Ноу Камп', а да каталонски клуб не прекрши правила финансијског фер-плеја.

Спортски директор Барселоне Матеу Алемани је изјавио да је то био "неформални ручак" са представницима Ла Лиге и додао да се није разговарало о Месију.

image