Спорт

Обрадовић смирује тензије: Ово не сме да се понови у Београду, кошарка у првом плану

Српски стручњак на клупи Партизана Жељко Обрадовић, након победе над Реалом, истакао је да су црно-бели остварили огроман успех, као и да у трећем мечу у Београду, нема места и потребе за било шта друго, осим кошарке

Партизан је показао сјајно издање и у другом мечу у Мадриду и дошао до победе и вођства у плеј-оф серији од 2-0.

Утакмица је прекинута 100 секунди пре краја због опште туче на терену у којој је најгоре прошао Данте Екзум.

"Дошли смо овде да играмо против Реала, доброг клуба, знали смо да ће бити тешко. Идеја је била да играмо меч по меч, имамо 2:0 и срећни смо због начина на који смо одиграли утакмице. Ништа није готово, јер Реал има много квалитета, верујем да ће да играју следећи меч са Таваресом. Морамо да будемо пажљиви, да будемо опрезни и да се спремимо за следећи меч", рекао је тренер кошаркаша Партизана након победе српског тима и у другом мечу против Реала.

"Не знам шта да кажем. Има бол у стопалу, видећемо у наредном периоду", изјавио је Обрадовић на питање о стању Ексума.

Упитан је и да прокоментарише потенцијалне суспензије својих кошаркаша.

"То није на мени, већ на Евролиги. Сматрам да ово није добра слика ни за Реал ни за Партизан, ово не сме да се понови. Причали смо о емоцијама, нормално је да имају реакције, али не сме тако нешто да се деси. Од овог момента покушаћу да смирим све, имам пријатеље у Реалу, ово је велики клуб, не желим да се прича о другим стварима, само да се прича о кошарци. Имали смо сјајну добродошлицу овде, имам велико поштовање према свима", истакао је српски стручњак.

"Када се вратим у Београд поновићу то, желим да све прође мирно и да их дочекамо на исти начин. Навијачи треба да буду ту да помогну нашем тиму, као што су радили у Мадриду. Морамо да причамо само о кошарци. Нема потребе за другим темама", додао је он.

"Снимак постоји, сви ће да виде како је све почело и то није важно. Играчи су после тога разговарали, објаснили су све. Постоје нерви, емоције, све је ту. Верујем да је све ствар прошлости и да ће сви то да схвате. Нема потребе да настављамо да причамо о томе", поручио је Обрадовић.

image