Спорт

Реакције на хаос у Мадриду: Најцрњи пораз Реала, Јабуселе мора бити прописно кажњен

Велику буру изазвала је туча кошаркаша Реал Мадрида и Партизана у другом мечу плеј-офа Евролиге, а бројни европски медији наводе да је "краљевски клуб" доживео велики удар, што у смислу резултата, што репутације
Реакције на хаос у Мадриду: Најцрњи пораз Реала, Јабуселе мора бити прописно кажњен© Screenshot/Twitter/BasketNews

Чувени шпански лист "Марка", познат као медији веома близак Реал Мадриду, ицрпни извештај са утакмице између кошаркаша Реала и Партизана објавио је под насловом "Најцрњи пораз у историји Реал Мадрида".

"Постоји много начина да се изгуби. Реал Мадрид је изабрао најружнији. У великој мери је декласиран од Партизана у мечу који их је довео до 0-2 и надомак Фајнал-фора. Реал је показао сву своју фрустрацију и завршио меч са тучом и жалосним исходим ", наводи се у писању "Марке".

"Пораз резултатом 95:80 био је мање болан од оне слике групе немоћних играча који ударају. Љуљ је запалио ватру тешким фаулом над Пантером, небитним на средини терена, на минут и 40 секунди до краја."

Марка констатује да је све у завршници био "језив спектакл".

"Американац Пантер се супротставио, показао песнице и ту су се сви укључили. Дек, Муса, Лесор, Јабуселе, који је бацио и чак повредио Егзума... Био је ово језив спектакл. Може доћи до санкција за наредне утакмице. Био је то веома тужан крај, јер се више није играло. Реал се нашао у незамисливом сценарију на корак од елиминације, на ивици провалије после две утакмице у Мадриду. Нико није успео да преокрене 0-2 и бели морају много тога да промене да би то постигли", закључује Марка.

Капитен Партизана Кевин Пантер, огласио се након меча на друштвеним мрежама.

Пантер је на објаву у којој се наводило да су он и Љуљ започели целу ситуацију, имао кратак коментар: "Нисам ја почео ништа. Зачепите!"

Руди Фернандез упутио је јавно извињење поводом сцена у Мадриду.

"Морамо да се извинимо свма који воле кошарку. Не требају нам овкве сцене. Партизан је за нас пријатељски ти. Морамо да оставимо утакмицу иза себе, мислим да треба да играмо кошарку како би навијачи уживали у Евролиги, а не да се дешавају овакве ствари", рекао је Фернаднез.

"Тешко је тумачити такву ситуацију, шта је изазвало реакцију Љуља и Пантера тешко је рећи. Велика је штета што се ово догодило на крају, обе екипе су направиле велики спектакл до тада. Ово је сада тренутак да се сви смиримо, Партизан је показао да је био бољи од нас. Ми смо Реал, морамо да се боримо до краја и да се и ми и они вратимо кошарци", рекао је искусни шпански кошаркаш.

Поводом туче на мечу Реала и Партизана, огласили су се и некадашњи евролигашки играчи.

"Љуљ је закувао хаос и очекивао да Пантер не уради ништа? Јабуселе боље да не иде за Београд", написао је Малком Дилејни, некадашњи члан Барселоне, Бајерна и Локомотиве Кубањ.

Амерички кошаркаш додао је да га не би чудило да Реал затражи да се трећи меч игра без публике.

"Реал ће покушати да се у Београду игра без публике, не би ме то зачудило. Да сам ја на месту челника Партизана, нема шансе да бих дозволио да се игра без мојих навијача. Наредни дани биће занимљиви, човече, добио сам жељу да се вратим у Евролигу", закључио је искусни 34-годишњи кошаркаш.

image