Спорт

Бежао Јокићу са мегдана, па постао МВП: "Ово се дуго спремало"

Џоел Ембид је емотивно и у сузама прославио добијање награде за најкориснијег играча НБА лиге
Бежао Јокићу са мегдана, па постао МВП: "Ово се дуго спремало"Getty © Matthew Stockman / Staff

Кошаркаш Филаделфије Џоел Ембид признао је да је невероватан осећај бити најкориснији играч (МВП) НБА лиге, преносе амерички медији.

Ембид је у ноћи између уторка и среде по први пут у каријери проглашен за МВП регуларног дела сезоне у НБА лиги испред кошаркаша Денвера Србина Николе Јокића и Грка Јаниса Адетокумба из Милвокија. У претходне две сезоне ова награда је припала Николи Јокићу.

"Не знам одакле да почнем, требало је доста времена. Ово се дуго спремало. Много напорног рада, много тога сам прошао. Не говорим само о кошарци. Говорим о мом животу, мојој причи. Одакле сам дошао, како сам дошао овде и шта ми је било потребно да стигнем довде", рекао је Ембид, који је ове сезоне посебно постао познат по томе што ни овог пута није играо против Јокићевог Денвера на гостујућем паркету.

То се није догодило ниједном од 2019. године, пошто је Ембид увек успевао да "ескивира" гостовање Јокићу у Колораду. Иначе, Ембид је двоструки узастопни најбољи стрелац лиге, ове сезоне у просеку је постизао 33,1 поен, уз 10,2 скока и 4,2 асистенције по утакмици.

"Лепо је, не знам шта да кажем. Невероватно", додао је Ембид. Његова Филаделфија води 1:0 против Бостона у полуфиналној серији плеј-офа Источне конференције НБА лиге, а занимљиво је и да су до тог тријумфа стигли без Ембида на терену.

image