Спорт

Ништа од промена у ФК Партизан - АПР одбила да региструје нову управу

Након што је ЈСД Партизан покушала да региструје привремену управу унутар ФК Партизан, дошло је до новог обрта
Ништа од промена у ФК Партизан - АПР одбила да региструје нову управу© Amir Hamzagic/ATAImages

Агенција за привредне регистре није одобрила регистровање нове привремене управе Фудбалског клуба Партизан, потврдила је та агенција.

Скупштина Фудбалског клуба Партизан одлучила је у среду увече да иступи из Југословенског спортског друштва Партизан, након што је скупштина ЈСД одлучила да разреши функције председника фудбалског клуба Милорада Вучелића, директора Милоша Вазуру и почасног председника Милорада Ћурковића. На истој седници ЈСД Партизан је именовао чланове Привременог органа руковођења у фудбалској секцији.

У саопштењу АПР, се наводи да нису испуњени услови за регистрацију нове управе ФК Партизан.

"Одредбом члана 14. став 1. тачка 6) Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре (Службени гласник РС, 99/2011, 83/2014 и 31/2019, 105/2021) прописано је да по пријему пријаве регистратор проверава да ли су уз пријаву приложени прописани документи, чија је садржина и форма одређена законом. Одредбом члана 5. Правилника о садржини и начину вођења Регистра удружења, друштава и савеза у области спорта (Сл. гласник 32/2016) прописано је да се уз пријаву за упис промене података у Регистар подноси између осталог одлука надлежног органа о промени података, записник са седнице надлежног органа на којој је донета одлука о промени података, изјава новоименованог заступника, односно ликвидационог управника да испуњава услове из члана 33. ст. 2. и 3, односно члана 99. став 5. Закона о спорту, доказ о идентитету лица овлашћеног за заступање - фотокопија личне карте или пасоша", наводи се у саопштењу АПР.

Они додају да је увидом у достављену документацију утврђено да није достављена изјава новоименованог заступника да испуњава услове из члана 33. ст. 2. и 3, односно члана 99. став 5. Закона о спорту.

"Одредбом члана 53. важећег статута прописано да управни одбор има најмање три члана, док у записнику са седнице Управног одбора није наведено колико тачно чланова има Управни одбор у тренутку одржавања седнице, нити је наведено да је испуњен кворум за одлучивање у складу са одредбом члана 57. важећег статута", додаје се у саопштењу.

"Одредбом члана 14. став 1. тачка 9) Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре ("Службени гласник РС", 99/2011, 83/2014 и 31/2019, 105/2021) прописано је да по пријему пријаве регистратор проверава да ли је уз пријаву приложен доказ о уплати накнаде за вођење поступка регистрације на основу кога се може утврдити да је уплаћена накнада на текући рачун Агенције, а одредбом члана 3. став 1.", истиче се у саопштењу УПР-а.

Из АПР је поручено и следеће:

"Одлуке о накнадама за послове регистрације и друге услуге које пружа Агенција за привредне регистре ("Службени гласник РС", број 131/22) прописана је накнада за регистрацију промене података спортског удружења у Регистар - у износу од 3100,00 динара. У вези са напред наведеним, а увидом у поднету документацију, утврђено је да није уплаћен правилан износ накнаде, односно да је уплаћен износ од 1.500,00 динара", стоји у образложењу одлуке АПР.

image