Спорт

Нови отказ шампионском тренеру, Милвоки се растао са Буденхолзером

НБА екипа Милвоки бакси, саопштили су да су раскинули сарадњу са тренером Мајком Буденхолзером
Нови отказ шампионском тренеру, Милвоки се растао са БуденхолзеромGetty © Patrick McDermott

Само две сезоне након што је водио Милвоки баксе до историјске титуле на коју су чекали 50 година, Мајк Бундехолзер остао је без посла.

Велика очекивања имали су Бакси ове сезоне, али су предвођени једним од најбољих играча данашњице, елиминисани већ у првој рунди плеј-офа Источне конференције.

Иако је Јанис Адетокумбо на конференцији након испадања од Мајамија, изјавио да то није превелики неуспех за екипу из Висконсина, цех је платио тренер Буденхолзер.

Из Милвокија су навели да је одлука била тешка, али неопходна.

"Одлука да се направи ова промена била је веома тешка", рекао је генерални менаџер Бакса Џон Хорст.

"Бад је помогао да водимо наш тим пет невероватних сезона, до прве титуле Бакса у последњих 50 година и у еру трајног успеха. Захвални смо за културу победе и лидерства у чијем је стварању Бад помогао", додао је Хорст.

Није познато ко би могао да наследи Буденхолзера на месту шефа струке Милвокија, а као потенцијални кандидати помињу се Ник Нурс, недавно отпуштени тренер Торонта, као и Френк Вогел, некадашњи стручњак на клупи Орланда и Лејкерса.

Оно што је заједничко за Буденхолзера, Нурса и Вогела, јесте то да су недуго након освајања титуле са својим екипама, добили отказе у Милвокију, Торонту и Лејкерсима.

image