Спорт

Сити све ближи титули, Кејн донео победу Тотенхему, а себи рекорде

"Грађани" настављају да грабе ка петој титули у последњих шест година
Сити све ближи титули, Кејн донео победу Тотенхему, а себи рекордеGetty © Gareth Copley / Staff

Лидер на табели Премијер лиге екипа Манчестер ситија победила је на свом терену Лидс 2:1 у 35. колу Премијер лиге.

Оба гола за Манчестер сити постигао је Илкај Гундоган у 19. и 27. минуту. Он је могао на овом мечу да оствари хет-трик, али није искористио пенал у 84. минуту.

Једини гол за госте дао је Родриго у 85. минуту. На клупи Лидса дебитовао је Сем Алардајс.

Манчестер сити је први на табели са 82 бода, док је Лидс 17. са 30. Тиме су се "грађани" приближили одбрани титуле првака Енглеске, а узбуђења је било и на другим утакмицама.

Фудбалери Тотенхема победили су на свом терену екипу Кристал Паласа резултатом 1:0. Једини гол на утакмици постигао је капитен Тотенхема Хари Кејн у последњим тренуцима првог полувремeна.

Ово је био 209. гол Кејна у Премијер лиги. Он је на другом месту вечне листе стрелаца у Премијер лиги претекао Вејна Рунија, који је постигао 208 голова. На првом месту се налази Алан Ширер са 260 погодака.

Кејн је на овом мечу оборио два рекорда. Он је постао први фудбалер у историји Премијер лиге који је постигао најмање 10 голова главом у једној сезони. Такође, капитен Тотенхема постао је први играч у историји Премијер лиге, који је постигао најмање 100 голова на домаћем терену и у гостима. Кејну је ово био 100. гол на свом терену, а у гостима је постигао 109.

Тотенхем је тријумфом против Кристал Палас остварио прву победу у Премијер лиги још од 8. априла и меча против Брајтона (2:1).

Фудбалери Челсија су у гостима савладали Борнмут 3:1, док је Вулверхемптон на свом терену био бољи од Астон Виле 1:0.

image