Спорт

Гвардиола љут: Холанд је требало да изведе пенал

Фудбалери Манчестер ситија су победом против Лидса четири кола пре краја Премијер лиге задржали четири бода предноси у односу на Арсенал, али њихов тренер Пеп Гвардиола није био у потпуности задовољан том утакмицом
Гвардиола љут: Холанд је требало да изведе пеналGetty © Shaun Botterill / Staff

Ерлинг Холанд је при резултату 2:0 требало да изведе пенал, али је извођење препустио свом саиграчу Илкају Гундоану, који је имао шансу да комплетира хет-трик.

Гвардиола је желео да Холанд шутира, а додатно га је изнервирало када је Гундоан промашио.

"Да је Гундоан постигао погодак, све би било ОK. Хет-трик, сјајно, идемо даље… Али извођач је извођач. На 2:0 је то посао, посебно у енглеској лиги. Није то ситуација у којој се сме заборавити ко изводи пенале, то се не сме", рекао је Гвардиола и наставио:

"У Енглеској утакмица на 2:0 није готова. Да је било 4:0 и 10 минута до краја, онда ОK. Хтео сам да пенал изведе играч који то иначе ради. То значи Холанд или Марез. Међутим, и ова ситуација показује каква је особа Ерлинг. Хтео је да усрећи саиграча. Показао је да су му они врло битни. Поштујем тај потез, али је ипак он требало да изведе пенал јер је специјалиста за то".

image